Előfizetői tartalom

Itt a lista, mutatjuk, mennyit keresett Csányi, Hernádi és a többi magyar cégvezér

2022 komoly kihívásokat hozott a magyar vállalatoknak, nemcsak a háború hatásaival, de a magas inflációval, a hektikusan mozgó devizaárfolyamokkal és a masszív kormányzati elvonásokkal is meg kellett küzdeni, ennek ellenére sok vállalatnál sikeres év volt a tavalyi, ez pedig a felsővezetők javadalmazásában is jól nyomon követhető. Összesítettük a tőzsde prémium kategóriájába tartozó vállalatok vezetőinek javadalmazását, amiből kiderült, hogy sok esetben nem a cég első embere keresi a legtöbbet, és az is, hogy a juttatási csomag változó része, főként a részvények tudják nagyon megdobni a javadalmazást. A Top10-be most közel 180 millió forint volt a beugró.

4iG A legnagyobb juttatást tavaly nem az elnök Jászai Gellért, hanem Fekete Péter vezérigazgató kapta a 4iG-nél, összesen bruttó 179,8 millió forintot, ebből 52,6 millió forint munkabér, 81,3 millió forint pedig MRP keretében kapott juttatás. Jászai Gellért összes javadalmazása 155,5 millió forint volt, ebből 36,8 millió forint munkabér, az MRP-ből pedig 104,6 millió forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés