Előfizetői tartalom

Nem akarod kerülgetni a tömeget az olasz és a horvát tengerparton? Mutatunk hat izgalmas európai úti célt a nyárra

Portfolio
Közeledik a nyári utazások időszaka, lassan azoknak is el kell határozniuk magukat, akik szeretik az utolsó pillanatra hagyni a döntést, vagy a last minute akciókra vadásznak. A járvánnyal sújtott évek után folytatódhat a fellendülés az utazásoknál, bár az általános infláció, a repülőjegyárak és a szállásköltségek megugrása miatt csak visszafogottabb növekedéssel számolnak a piaci szereplők. De az látszik, hogy a legnépszerűbb mediterrán városok kezdenek megtelni, a tengerpartokon már-már a járvány előtti időszakot idéző tömegek várhatóak. Érdemes lehet szezonon kívül nyaralni, amikor olcsóbban és nyugodtabban tölthetjük el szabadságunkat, de mutatunk pár izgalmas úti cél azoknak, akik mégis a nyári hónapokban utaznának, viszont kerülnék a túlzsúfolt klasszikus nyaralóhelyeket.

Idén sem áll meg a globális fellendülés a turizmusban, de még mindig nem érjük el a koronavírus-járvány előtti szintet – derül ki az Utazási és Turisztikai Világtanács és az Oxford Economics közös kutatásából. A covid-19 kitörésének évében, 2020-ban valósággal összezuhant a globális utazási szektor, amit 2021-ben egy 25 százalékos, majd 2022-ben egy további 22...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés