chip
Üzlet

Brutális rali a tőzsdéken: itt az AI-forradalom egyik legnagyobb nyertese

Portfolio
Az AI-részvények szerdán a tőzsdezárás utáni kereskedésben nagyot emelkedtek, közel 300 milliárd dollárral nőtt az AI-vállalatok piaci kapitalizációja, miután a chipgyártó Nvidia erős bevételnövekedést prognosztizált, és közölte, hogy a megugró kereslet kielégítése érdekében növeli a mesterséges intelligencia chipek gyártását - számolt be a Reuters.
Mit tartogat a mesterséges intelligencia forradalma a banoknak? Erről is szó lesz jövő csütörtöki Financial IT rendezvényünkön! Regisztráció itt!

Az Nvidia részvényeinek árfolyama a tőzsdezárás után 28%-kot ugrott, ez mintegy 200 milliárd dollárral, 960 milliárd dollár fölé növelte a társaság piaci kapitalizációját, és ezzel tovább növelte a Szilícium-völgyi vállalat vezető pozícióját a világ legértékesebb chipgyártójaként és a Wall Street ötödik legértékesebb vállalataként.

Az Nvidia a Wall Street elemzői becsléseit több mint 50%-kal megverő negyedéves bevételt prognosztizált, Jensen Huang vezérigazgató pedig közleményében azt mondta, hogy a vállalat "jelentősen növeli kínálatát, hogy kielégítse az adatközpontok chipjei iránti megugró keresletet".

Az Nvidia jelentésének hatására más, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó vállalatok részvényei is emelkedtek, melyek piaci kapitalizációja további közel 100 milliárd dollárral nőtt a tőzsdezárás után.

A rivális chipgyártó AMD 10%-ot ugrott, a Microsoft és a Google anyavállalata, az Alphabet, amelyek igyekeznek beépíteni a generatív AI-t a webes keresőplatformjukba, egyaránt 2% körüli mértékben emelkedett. Az AI szoftvereket gyártó C3.ai és a Palantir Technologies, amely nemrég indította el saját AI platformját, egyaránt 8% körüli mértékben emelkedett.

nvidia
Mit tartogat a mesterséges intelligencia forradalma a banoknak? Erről is szó lesz jövő csütörtöki Financial IT rendezvényünkön! Regisztráció itt!

Címlapkép: Getty Images

otp bankfiók belső és külső képek, logók
belgorod stock
varsó lengyelország lengyel gazdaság

Holdblog Megabull S&P 500

A technikailag 503 legfontosabb, tőzsdén jegyzett amerikai vállalatot magában foglaló Standard and Poor’s 500...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Tiltakozik az Airbus Trumpék tervezett büntető lépése ellen