Előfizetői tartalom

Felrobbant a geotermikus energiaprojektek piaca Magyarországon, és ez még csak a kezdet

Weinhardt Attila
Magyarország geotermikus nagyhatalom, de a lehetségesnél jóval kevésbé használjuk ezt ki, amin változtatni kell, és ennek a hosszú útnak még csak az elején járunk – hangsúlyozta a Budapest Geothermal Energy Summit konferencián Lantos Csaba energiaügyi miniszter. Ezzel összefüggésben Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeletei Hatóságának elnöke azt árulta el, hogy az új törvényi keretek óta felrobbant a geotermikus projektek piaca Magyarországon, hiszen az elmúlt 3 hónapban több, mint 70 ilyen projektre adtak be engedélykérelmet a hatósághoz. A miniszter és az elnök egybehangzóan azt hangsúlyozta az eseményen, hogy az energiaszuverenitás érdekében minél nagyobb mértékben és minél hamarabb ki kell használni a geotermikus energia adottságait Magyarországon.

Egy hosszú út elején járunk Lantos Csaba a konferenciát megnyitó előadásában visszautalt rá, hogy a tavaly februárban kitört orosz-ukrán háborúval „véget ért az a több évtizedes illúzió, ami az olcsó orosz energiára épült”, és felszínre hozta az ellátásbiztonsági és megfizethetőségi kérdéseket, így azt is, hogy hogyan tudunk több energiát magunk megtermelni....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái