Előfizetői tartalom

Megszerezte az MCC a Librit - Mi változik a legnagyobb magyar könyvpiaci vállalatcsoportnál?

Nagy Viktor
2021 márciusában kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) a Libri Csoportban, egy mai bejelentés alapján pedig most a többségi tulajdonrészt is megszerezte az MCC, ezzel az alapítvány tulajdonába került a legnagyobb magyar könyvpiaci vállalatcsoport, amely a könyvkereskedelmi piac közel felét és a könyvkiadói piac közel ötödét adja. A tranzakcióval kapcsolatban Kovács Pétert, a Libri Csoport vezérigazgatóját és Sárközy Bencét, a Libri Könyvkiadó Kft. ügyvezetőjét és kiadási igazgatóját kérdeztük, akikkel többek között arról is beszéltünk, hogy az MCC többségi tulajdonossá válásával várható-e a könyvkínálat ideológiai alapú átalakítása?

2021 márciusában szerezte meg az MCC a Libri kisebbségi tulajdonrészét. Azóta eltelt több mint két év, mi indokolta azt, hogy az MCC most, és többségi tulajdonrészt szerezzen a Libriben? Kovács Péter: Mivel tulajdonrészről beszélünk, az időzítés és a tranzakció okai tulajdonosi kérdések. A vállalat menedzsmentjeként a mi felelősségünk az üzleti és szakmai eredményekre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái