Előfizetői tartalom

Megszerezte az MCC a Librit - Mi változik a legnagyobb magyar könyvpiaci vállalatcsoportnál?

2021 márciusában kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) a Libri Csoportban, egy mai bejelentés alapján pedig most a többségi tulajdonrészt is megszerezte az MCC, ezzel az alapítvány tulajdonába került a legnagyobb magyar könyvpiaci vállalatcsoport, amely a könyvkereskedelmi piac közel felét és a könyvkiadói piac közel ötödét adja. A tranzakcióval kapcsolatban Kovács Pétert, a Libri Csoport vezérigazgatóját és Sárközy Bencét, a Libri Könyvkiadó Kft. ügyvezetőjét és kiadási igazgatóját kérdeztük, akikkel többek között arról is beszéltünk, hogy az MCC többségi tulajdonossá válásával várható-e a könyvkínálat ideológiai alapú átalakítása?

2021 márciusában szerezte meg az MCC a Libri kisebbségi tulajdonrészét. Azóta eltelt több mint két év, mi indokolta azt, hogy az MCC most, és többségi tulajdonrészt szerezzen a Libriben? Kovács Péter: Mivel tulajdonrészről beszélünk, az időzítés és a tranzakció okai tulajdonosi kérdések. A vállalat menedzsmentjeként a mi felelősségünk az üzleti és szakmai eredményekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés