Előfizetői tartalom

Napelemek: új elszámolási rendszer jön, még jobban megérheti akkumulátort is telepíttetni

Az energiatárolóval kombinált hibrid napelemes rendszer afféle jolly jokerként működik, lehetővé téve a megtermelt energia tárolását és későbbi felhasználását akkor, amikor a panelek éppen nem termelnek. A 2024. január 1-jétől bevezetésre kerülő bruttó elszámolási rendszer részletei ugyan ma még nem ismertek, de az valószínűnek tűnik, hogy az új keretek között jobban megéri majd tárolóval bővített hibrid napelemes rendszer telepíttetésében gondolkodni.

A tavaly ősszel a 2022. november 1-jétől benyújtott igények nyomán létesítendő háztartási méretű (hmke) naperőművekre vonatkozóan bevezetett ideiglenes betáplálási moratórium lehűtötte a piacot, a napelemes rendszerek iránti kereslet a korábbi töredékére esett vissza. Az ilyen beruházást fontolgatók közül sokan a betáplálási stop leghamarabb ősztől kilátásba helyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés