FONTOS Magyarország legerősebb növekedési motorja lehetne, de most rükvercbe kapcsolt
 
Előfizetői tartalom

Újabb rekord a Teslánál, néhány nap alatt nőtt közel egy Toyotányit

Portfolio
A tegnapi nappal megszakadt a Tesla részvényeinek a 13 napja tartó, és rekordot jelentő emelkedő szériája, miután a papír kis mínuszban zárt. Ezen időszak alatt a Tesla masszív növekedést ért el, durván 240 milliárd dollárral emelkedett a cég piaci kapitalizációja, vagyis közel egy "Toyotányival" lett értékesebb a cég.

Nagyot nőtt a cég

Új rekord született a Teslánál, a vállalat részvényárfolyama 13 napon keresztül menetelt felfelé, mielőtt tegnap megszakadt volna a nyerő széria, és 0,7 százalékos mínuszban zárt volna a papír. Nagyon érett már ez a mostani esés, a napi grafikonon masszív túlvettség alakult ki, és úgy tűnik a Fed tegnapi szigorú üzenetei elégnek bizonyultak egy kisebb korrekcióhoz.

tesla0615a

Mindenesetre a mostani nyerő széria keretein belül mintegy 40 százalékkal emelkedett az árfolyam, és ezzel a Tesla piaci értéke is, amely így már 814 milliárd dollárra rúg.

Másik szemszögből nézve, a 13 nap alatt közel 240 milliárd dollárral nőtt a Tesla piaci értéke. Hogy perspektívába tudjuk helyezni ezt a számot, a világ második legértékesebb autógyártójának számító Toyota teljes piaci értéke 266,7 milliárd dollár.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés