Előfizetői tartalom

Bejelentette a kormány az áramszerződésekbe belenyúlás részleteit

A fix, vagy fixált áras áramszerződésben a nettó 200 euró feletti díjrészt 5 ezer vállalkozás helyett az állam téríti meg az energiakereskedőknek, automatikus lesz a változás az idei második félévben, és a többségi állami, vagy önkormányzati tulajdonú vállalkozásokra nem érvényes a kormányzati megsegítés – derült ki a hétfői Kormányinfón bejelentett intézkedés kormányrendeletéből. A gazdaságvédelmi akcióterv újabb lépéséről két minisztérium is kiadott közleményt, amelyeket egybeolvasva nem teljesen egyértelmű, hogy a megsegített cégeknek mit is kell kezdeniük az értékesítési áraikkal.

Helyes volt az értelmezésünk a tegnapi bejelentésről, miszerint az állam támogatást ad a futó áramvásárlási szerződésekben a nettó 200 euró feletti díjrészre megawattóránként, így tehát az energiakereskedők nem esnek el ténylegesen bevételtől, mert az állam száz százalékosan kompenzálja őket az Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint. Abban az is benne van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés