Előfizetői tartalom

Ami megbetegít, vagy megöl minket, azt a terméket kíméletlenül meg kell adóztatni

Nehéz helyzetben vannak az európai egészségügyi rendszerek a jelenlegi permanens válságok korában - jelentette ki az IME Egészségpolitika és egészségügyi rendszerek konferencián Clemens Martin Auer, a European Health Forum Gastein elnöke, Ausztria korábbi Covid-oltási főkoordinátora, korábbi egészségügyi helyettes államtirkár. Szerinte egy robbanékony elegy van kibontakozóban az egész EU-ban a közfinanszírozott egészségügyben, de hozott néhány megoldási javaslatot is. Ezek egyike, hogy sokkal jobban szabályozni kellene azt, hogy mit veszünk és eszünk. Ami pedig egészségtelen, vagy akár végső soron halálozáshoz vezet, azt sokkal jobban meg kell adóztatni.

Mi vár a magyar egészségügyre és ezen belül a magánszolgáltatókra? Szeptember 19-i konferenciánkon kiderül:

Jelenleg a permanens válságok korát éljük, van, aki ezt válságok ciklusának nevezi. Az egészségügy épp csak most jött ki a Covid-krízisből, ami viszont a felszínre hozta a munkaerőkrízist.

Kimerülő szakápolói gárdát látunk, boldogtalan orvosokat, ez pedig összességében egy robbanékony elegy

- jelentette ki előadásában a szakértő, aki ennek szemléltetésére megemlítette, hogy az orvosok egyszerre sztrájkolnak a briteknél, Németországban és most Ausztriában is hasonlóra készülnek. Emellett nagyon komoly hiány van gyógyászati termékekből, fontos molekulákból a kontinensen - tette hozzá. Ennek több oka is lehet, a nemzetközi ellátási láncok megroppanása, a raktározással kapcsolatos tevékenységek, vagy épp az ipar nemteljesítése.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés