Előfizetői tartalom

Betör a blokklánc a bankokba, a struccpolitika többé nem működik

Az MBH Bank egy dedikált stratégiát hozott létre a blockchain technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására, ugyanis eljöhet a pillanat, amikor a blockchain mainstreammé válik és ahhoz hasonló áttörést ér el, mint a generatív AI technológia a chatGPT-vel - árulta el lapunknak Pereczes János, az MBH Bank ügyvezető igazgatója. Ma éppen azok járnak élen a blockchain technológia felhasználási módjainak kutatásában, akiknek a piacait elsőként forgathatják fel, az előre menekülés az egyetlen jól müködő stratégia. "Szembe kell néznie a bankoknak azzal, hogy a blockchain technológiával és ezen belül is főleg a kriptoeszközökkel szembeni struccpolitika nem működik tovább" - véli Fischer Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója. Páros interjúnkban többek között kriptókról, a MiCA-ról, a legizgalmasabb blockchain use case-ekről és a tokenizált értékpapírokról beszélgettünk a szakemberekkel.

Banking Technology 2023 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 7-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Nemrég fogadták el az EU kriptoszabályozását, a MiCA-t. Ez milyen változásokat hozhat a hagyományos bankoknál, a digitális befektetési eszközök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés