Előfizetői tartalom

Min keresnek a profik a második félévben? Itt van 5 kereskedési ötlet

Hivatalosan is átléptünk az év második felébe, és a befektetők az első féléves erős részvénypiaci hozamok után igyekeznek az év második felét is jól kihasználni. A különböző hedge fundok számára az év második fele arról fog szólni, hogy mennyire fogják tudni megfelelően kiaknázni az infláció, az agresszív kamatemelések, valamint a dekarbonizáció gazdaságra gyakorolt hatásaiból eredő lehetőségeket – legalábbis ez derült a ki a Reuters által megkérdezek alapkezelők válaszaiból. Öt alap osztotta meg a kereskedési ötleteit, öt különböző eszközosztályra vonatkozóan.

UBS O'Connor

A UBS O'Connor egy 9,5 milliárd dolláros alap, amelyet 2000-ben alapítottak. A cég előszeretettel kereskedik úgynevezett "busted" átváltható kötvényekkel, vagy hibrid értékpapírokkal, ahol a részvény árfolyama jóval az opciós átváltási ár alatt mozog.

Casey Talbot, a UBS O'Connor Multi-strategy Alpha társbefektetési igazgatója azt javasolja, hogy a befektetők a diszkonton forgó átváltható kötvények között nézzenek körül. A vállalatok 2020 és 2022 eleje között a mostaninál jóval lazább finanszírozási feltételeket kihasználva részvényre konvertálható kötvények kibocsátásával vontak be forrást. Akkoriban ezek a cégek magas részvényérteltség mellett, alacsony (vagy semmilyen) kötvénykuponnal bocsátották ki az átváltható kötvényeket.

A kamatlábak mozgásával és a részvények korrekciójával ezek most rendkívül alacsony dolláráron forognak

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés