FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Eljött az igazság pillanata: kiteríti lapjait a Tesla és a Netflix

Javában zajlik a második negyedéves jelentési szezon, a héten az amerikai nagybankok mellett már techcégek is jelentenek. Összegyűjtöttük, hogy mely vállalatok gyorsjelentéseire lesz érdemes figyelni a napokban és hogy mit érdemes keresni a Tesla, vagy a Netflix számaiban.

A nemrég megkezdődött második negyedéves gyorsjelentési szezon nem lesz a legerősebb az amerikai vállalatok számára, a Refinitiv konszenzusa szerint ugyanis az S&P 500 index egy részvényre jutó eredménye több mint 8 százalékkal csökkenhet az előző év azonos időszakához képest. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elemzők jellemzően konzervatívak, így valószínűleg végül nem lesz ennyire rossz a helyzet – írja a The Wall Street Journal. Mindezt úgy, hogy a bevételek csak kisebb mértékben, alig 1 százalékkal csökkenhetnek, ami a profit marzsok zsugorodását jelzi.

A következő napokban a bankok mellett már a techcégek is megkezdik a jelentési szezont, de légitársaságok és egy chipgyártó is publikálja negyedéves számait.

Fontosabb gyorsjelentések a héten
vállalat dátum
Bank of Amercia 18.júl, nyitás előtt
Novartis 18.júl
Morgan Stanely 18.júl, nyitás előtt
Lockheed Martin 18.júl, nyitás előtt
Tesla 19.júl, zárás után
Netflix 19.júl, zárás után
IBM 19.júl, zárás után
Goldman Sachs 19.júl, nyitás előtt
United Airlines 19.júl, nyitás előtt
Alcoa 19.júl, zárás után
Taiwan Semiconductor 20.júl
J&J 20.júl, nyitás előtt
Travelers 20.júl, nyitás előtt
American Airlines 20.júl, nyitás előtt
American Express 21.júl, nyitás előtt
Forrás: Investing.com  

Netflix

A Netflix több változtatást eszközölt az utóbbi hónapokban, támogatandó a bevételek hosszú távú növekedését, elindította például a reklámokat is tartalmazó szolgáltatását, aminek a vártnál jobb lett a fogadtatása. Szintén a streaming szolgáltató malmára hajthatja a vizet, hogy Hollywoodban a színészek és írók sztrájkja miatt leállt a tartalomgyártás, ami az év második felében a Netflixnek kedvezhet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés