Előfizetői tartalom

Falnak ütközött a Richter árfolyama, de pánikra semmi ok!

Nagy lendületben van a magyar tőzsde, de a fontosabb papírok kritikus szintre emelkedtek, így most érdemes figyelni a befektetőknek. A Richter is kulcsfontosságú szinten áll, innen könnyen láthatunk majd kitörést.

Szárnyal a Richter

A Richter részvényei az idei évben ugyan mindössze 5 százalékos pluszban vannak, az áprilisi 7 170 forintos lokális mélypont elérése óta azonban már több mint 21 százalékot emelkedtek a vállalat részvényei.

richter0719

Az emelkedéshez a kedvező technikai kép mellett a vállalat saját részvény vásárlásai is támaszt nyújtanak az árfolyamnak.

A Richter történetének legnagyobb, 40 milliárd forint értékű saját részvény visszavásárlási programja április 6-án kezdődött, azóta pedig már mintegy 8,79 milliárd forintot költöttek saját részvény vásárlásra, amelyek átlagosan a napi forgalom 8,9 százalékát tették ki.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés