Előfizetői tartalom

Záporoznak a jó hírek, megvolt a kitörés - Érdemes még beszállni a Richterbe?

Az év első hónapjaiban több mint 20 százalékot esett a Richter, miután a tavaly decemberben kivetett különadó alaposan belerondított a vállalat tavalyi negyedik negyedéves eredményébe, az HSBC pedig leminősítette a gyógyszergyártó részvényeit. Március vége óta azonban gyakorlatilag megállás nélkül érkeznek a kedvező hírek a vállalattól, a csökkenő trendből való kitörés után pedig sorra töri át a fontos szinteket a cég részvényárfolyama, sokszor ellentétesen mozogva az általános magyar tőzsdei hangulattal. Az eddig látottak alapján igencsak izgalmasnak ígérkezhet a következő időszak a Richter részvényeinél, megnéztük, mit mutat a technikai kép.

Javulnak a fundamentumok a Richternél

Több fontos bejelentés is érkezett az elmúlt hetekben a Richtertől, amelyek nagy mértékben segítették az emelkedést:

  • Először is, a vállalat igazgatósága március 24-én mintegy 390 forintos részvényenkénti osztalékra tett javaslatot, ami jóval több, mint a tavaly részvényenként fizetett 225 forintos osztalék. Azóta ezt már meg is szavazta a közgyűlés.
richterosztalék
  • Ezt követően április 4-én a Richter bejelentette, hogy a vállalat történetének legnagyobb, mintegy 40 milliárd forint értékű saját részvény visszavásárlási programját indítják el április 6-i kezdettel. A bejelentést óta eltelt 3 hétben pedig máris aktívan elkezdte vásárolni saját részvényeit a vállalat, eddig mintegy 1,04 milliárd értékben. A tranzakciók átlagosan a napi forgalom 6,5 százalékát adták, és 7 913 forintos átlagáron, a támaszszintek közelében történtek.
richter
  • Emellett pedig április 18-án a Berenberg Bank is megkezdte a Richter részvényeinek követését, 9 980 forintos célárral, ami mintegy 23 százalékkal van magasabban a mostani szintekhez képest.

Folytatódhat az emelkedés

Múlt héten közzétett elemzésünkben mi is megemlékeztünk róla, hogy az év eleje óta tartót csökkenő trendből való kitörést követően erős ellenállásba ütköztek a Richter részvényei.

Ezt követően pedig napokig a 200 és az 50 napos mozgóátlag között sávozott az árfolyam, mielőtt hétfőn kitört volna ebből a sávból. A kitörést követően pedig további tér nyílt meg az emelkedésre, hiszen előbb a 8400, még feljebb pedig 8800 forint körül húzódik markánsabb technikai szint, és az RSI 62-es értékéből adódóan sem beszélhetünk túlvettségről.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés