Előfizetői tartalom

Ezek a cégek úgy nőnek, mint a gomba - Könnyen lehet, hogy az árfolyamukra is hasonló vár

A növekedési részvényekre nem igazán lehetett panasz az elmúlt években (talán a tavalyi évet leszámítva), hiszen évek óta felülteljesítők, nemcsak az értékalapú befektetésekhez, hanem a piachoz képest is az USA-ban. Nem nehéz belehinni egy olyan sztoriba, ahol több éven át 20-40 százalékos éves bevételnövekedést lát egy befektető, miközben a profit ennél is nagyobb mértékben nő. A szerencse az, hogy még a legnagyobb amerikai vállalatok között is vannak olyanok, ahol ezek a paraméterek megvannak - gondolhatunk az Nvidiára vagy a Teslára -, és ezek árfolyamából látszik, hogy a piac hajlamos bőségesen jutalmazni a gyors növekedést. Egy szűrés alapján megnéztük, hogy az S&P 500 vállalatai közül melyek azok, amelyek a következő években a legnagyobb várható növekedést érhetik el, és ezek jelenleg hogyan vannak árazva.

Élen a növekedési részvények

Az amerikai tőzsdéken látott idei ralit egyértelműen a technológiai részvények hajták, amelyek általában kimerítik a növekedési részvények fogalmát. Ezek a papírok masszív felülteljesítésben vannak az értékalapú társaikkal szemben, nemcsak az idei évben,

hanem az elmúlt másfél évtizedben is.

Ezeknek a papíroknak az árfolyamába általában kifejezetten magas növekedési kilátások vannak beárazva, a magas növekedést pedig szemmel láthatóan jutalmazza a piac.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés