Előfizetői tartalom

Belenyúlt Paks II. miatt a gazdasági stabilitási törvénybe a kormány - Mi áll a háttérben?

A Paks II.-höz kapcsolódó, minap kihirdetett új magyar-orosz államközi hitelmegállapodás technikai lebonyolításához van köze annak, hogy a kormány egy friss rendelettel hozzányúlt a gazdasági stabilitásról szóló törvényhez és az Államadósság Kezelő Központ mellett egy új céget is megjelölt, mint adminisztratív lebonyolító – tudta meg a Portfolio.

Az ügy gyökere az, hogy augusztus 16-án hatályba lépett a két új paksi blokk megépítéséhez biztosított orosz hitelkeretről szóló megállapodás aktualizált verziója, és így elindult a 30 napos időablak is a halasztott fizetéssel érintett, közel 1 milliárd forintnyi, tételek rendezésére, illetve ennek nyomán a kivitelezési szerződés is módosítását is aláírták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés