Előfizetői tartalom

10 ábrán mutatjuk, hogyan fizetünk Magyarországon

Turzó Ádám Pál
Már csaknem 2 millió bankkártya költözött a mobiltelefonokba, közel kétszer annyit kültünk kártyával, mint amennyi pénzt veszünk fel velük, és bővült az ATM és a POS-terminál hálózat is. Az azonnali fizetések száma és értéke is emelkedik, a mobilfizetési, a fizikai és a netes kártyás forgalom egyaránt gyors ütemben bővül, a bankok pénzforgalmi bevételei pedig az infláció és a forgalombővülés hatására nagyot emelkedtek. Részletesen foglalkozunk a fizetések és a bankolás jövőjével szerdai Future of Finance 2023 konferenciánkon, nem érdemes lemaradni a rendezvényről!

Részletesen foglalkozunk a fizetések és a bankolás jövőjével szerdai Future of Finance 2023 konferenciánkon, nem érdemes lemaradni a rendezvényről!

A hazi kártyás fizetési forgalom 2023 második negyedévében összességében a fizetési tranzackiók számát és értékét tekintve is kétszámjegyű növekedést tudhat maga mögött az előző év azonos időszakához képest:

a hazai kibocsátású kártyákkal belföldön és külföldön végrehajtott fizetések száma 13 százalékkal, értéke 24,4 százalékkal emelkedett egy év alatt.

A netes vásárlási forgalom továbbra is gyorsabb ütemben bővül, mint a fizikai kártyás fizetésé, előbbi értéke 43 százalékkal nőtt éves alapon, utóbb értéke 17 százalékkal. A darabszámot tekintve a netes vásárlási forgalom 17, a fizikai 12 százalékkal nőtt.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái