Előfizetői tartalom

Itt a magyar tőzsde legújabb főnixe - Ezt a feltámadást még sokáig emlegetjük

Látványos feltámadást mutat a Magyar Telekom részvénye tavaly ősz óta, és a napokban ismét lendületet kapott a részvény, miután a cég vezetője Orbán Viktornál járt, és a távközlési pótadó, valamint a közműadó kivezetésének ígéretével távozott. Ez egy újabb lökést adott az árfolyamnak, amit az újraéledő osztaléksztori és a javuló növekedési kilátások tápláltak az elmúlt egy évben. Megnéztük, hogy miért lehet vonzó még a Magyar Telekom részvénye és hogy hogyan állnak az árazási szintek egy ilyen elképesztő rali után. Többek között a hazai részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Rég nem látott szárnyalás a Telekomnál

Látványos feltámadást mutat a Magyar Telekom részvényeinek árfolyama tavaly ősz óta. Egy kvázi halott papírból lett a magyar tőzsde egyik sztárrészvénye, közel kilencéves mélypontról jött a fordulat és most már 2012 óta nem látott szinten mozog az árfolyam.

telekom0919hosszu

Csak idén közel 55 százalékos pluszban áll a részvény, amivel nem csak a legjobban teljesítő hazai blue chip (a második helyen álló OTP 44 százalékos emelkedéssel követi, míg a Mol alig 6 százalékot, a Richter pedig 11 százalékot emelkedett),

de az európai távközlési vállalatok között is az élen áll.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés