Előfizetői tartalom

Az EU feltörölheti a padlót a fapadosokkal, odaverhetnek a repülőjegyáraknak

Portfolio
Clément Beaune, Franciaország közlekedési minisztere bejelentette, hogy merész kezdeményezést indít az Európai Unió többi tagállami kormányával közösen az Európán belüli repülőjáratokra vonatkozó minimálár bevezetése érdekében. A javaslat elsődleges célja, hogy csökkentse a légi közlekedés hozzájárulását az éghajlatváltozáshoz. Az árazást alaposan átírhatják a javaslat szerint.

Beaune miniszter hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel kritikus párbeszédet kíván kezdeményezni a repülőjegyek árának társadalmi és környezeti méltányosságáról. Hozzátette, hogy a vita nem a jegyárak tízszeresére emeléséről szól, hanem a szuperolcsó viteldíjakkal kapcsolatos ökológiai aggályok kezeléséről, biztosítva, hogy a légi közlekedés minden jövedelmi csoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés