Előfizetői tartalom

Fontos mérföldkő a Dunaferr életében: így áll át a dunaújvárosi vasmű zöld acélra!

Új, és rendkívül előremutató szakaszához ért a csődtől megmentett Dunaferr - derült ki egy szerdai sajtóeseményen. Az új tulajdonos, a Liberty Steel ugyanis - azok után, hogy pár héttel ezelőtt az együttműködésével leállították a gyár kohóit - jelentős és kézzel fogható elköteleződést tett a dunaújvárosi vasmű hosszú távú működtetése iránt. A brit-indiai acélipari óriás ügyvezető elnöke, Sanjeev Gupta egy budapesti hivatalos eseményen megállapodást írt alá Xiao Xuewen, a kínai CISDI Engineering Co elnökével, amivel megkezdődhet a Dunaferr acélművek termelésének szén-dioxid mentesítése, és az ezen keresztül megvalósuló zöld acél koncepció akár hosszú távon is biztosíthatja a dunai vasmű versenyképességét. Nagy Márton szerint erre az átalakulásra szüksége van a magyar gazdaságnak versenyképességi és stratégiai okokból is.

A Liberty Steel partneri megállapodást kötött a kínai CISDI Engineering Co-val, melynek célja a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal együttműködésben előkészítsék a Dunaferr acélművek termelésének szén-dioxid mentesítését - jelentették be szerdán a felek. A Liberty és a CISDI olyan szén-dioxid-mentesítési tervet dolgoz ki és hajt végre, amelynek keretében a Dunaferr...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés