Előfizetői tartalom

Mérő László: a mesterséges intelligencia úgy lesz része az életünknek, mint az elektromosság

A mesterséges intelligencia szinte minden részét ismerjük már 40-50 éve, viszont mégis van egy nagyon fontos új, műszaki tudás, amiről ötven éve fogalmunk sem lehetett, hogy hogyan működnének ugyanazok az algoritmusok 10 milliószor gyorsabb gépeken. Emiatt van ekkor hype a mesterséges intelligencia körül - véli Mérő László, az ELTE egyetemi tanára, aki november 7-ei Banking Technology konferenciánk AI-kerekasztalának beszélgetésén is részt vesz. Szerinte sürgősen szabályozni kellene a mesterséges intelligencia fejlesztéseket és eszközöket, ám "nem azért kell szabályozni, hogy a mesterséges intelligencia ne "kunkorodjon a nyakunkra”, hanem azért, hogy olyan legyen, amilyen világban szeretnénk élni."

Banking Technology 2023 Mérő László kerekasztal beszélgetésen vesz részt november 7-ei Banking Technology konferenciánkon, ahol a mesterséges intelligencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés