Előfizetői tartalom

Féléves mélyponton a német tőzsde - Mi jöhet most?

Néhány napja még arról beszélhettünk, hogy megtáltosodtak a vezető európai részvényindexek az EKB Kormányzótanácsának erős kijelentése után, mely szerint a szeptemberi lehetett az utolsó emelés a mostani szigorítási ciklusban. Azóta azonban további lesújtó adatok láttak napvilágot Európa legnagyobb gazdaságából, emellett pedig a Fed-elnök Jerome Powell szavait követően széleskörben elromlott a nemzetközi piaci hangulat, így ismét jöhetett az esés. Többek között a vezető részvényindexekkel, így a német DAX indexszel is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

700 pont esés 2 hét alatt

Az elmúlt napok esését megelőzően augusztus óta egy 400 pontos sávban mozgott a DAX 15 600 és 16 000 pont között. Ez a zóna emellett meghatározó volt a márciusi bankpánik utáni emelkedés során is. És noha új csúcsra is tudott menni a német index július végén, a 16 000 pontos tartomány felett rendre elfogyott a lendület.

dax0926__

A szeptember 15-i 15 990 pontos lokális csúcs elérése óta pedig már több mint 700 pontot esett a DAX, kedd reggel pedig féléves mélypontra zuhant az index.

dax0926

Mi áll az esés hátterében?

Először is, ugyan elsőre pozitívan fogadták a befektetők, hogy az EKB befejezte a kamatemeléseket, de a visszafogottabb gazdasági előrejelzések, az inflációs kihívások, és a várhatóan tartósabban magas, 4 százalékos irányadó ráta a már összességében így is gyengélkedő euróövezet, így a német gazdaság számára sem fest túlságosan biztató jövőképet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés