Előfizetői tartalom

Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Már az ötödik javaslatot terjesztette elő a magyar kormány az Európai Bizottságnak a szélerőművek építésének szabályozásáról, és az őszre várható megállapodás után elsősorban a nyugat-magyarországi területeken tervezi engedélyezni az új kapacitások kiépítését, növelve egyúttal a magyar tulajdonosok arányát is – többek között ezeket jelezte a Planet Budapest 2023 Expo és Élményprogramon pénteken Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A tárca Facebook-posztja szerint Czepek Gábor a szélenergiatermelésre vonatkozó kormányzati tervet érintő kérdésre, amelyet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke tett fel, azt mondta: Vitában állunk a szélkerék építésének technikai szabályozásáról az Európai Bizottsággal, jelenleg az ötödik javaslatot terjesztjük elő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés