Előfizetői tartalom

Máris megjött a távhődíjak lefelezését előíró rendelet

A péntek reggeli energiaügyi minisztériumi közleménnyel összhangban a péntek este megjelent rendelettel tényleg lefelezte a kormány az október 1-től induló gázévben a távhőtermeléshez szükséges gázárakat. Ez tehát azt jelenti, hogy a korábban jelzett harmadával csökkentés helyett felezést hajtott végre a távhőtermeléshez szükséges gázértékesítés, illetve a vállalati és önkormányzati ügyfelek felé értékesített távhő esetén a kormány.

A péntek esti Magyar Közlönyben közzétett 20/2023. (IX. 29.) EM rendelet három táblázatos mellékletet tartalmaz, és ezek jellemzően (átlagosan) tényleg felezést írnak elő az egyes távhőszolgáltatók felé felszámítható gázárak tekintetében, mégpedig az alábbi módon: A miniszteri rendelet első melléklete átírta az 50/2011. (IX. 30.) NFM rendeletet, és az új mellékletben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés