Előfizetői tartalom

Beütött az olajár-robbanás, mi lesz a repülőjegyárakkal?

Fekete Beatrix
Büntették az utóbbi hetekben a légitársaságok részvényeit az olajár és a kerozinár meredek emelkedésével párhuzamosan, ami profit warningokat indított el a szektorban. Bár fedezeti ügyletekel lehet a magasabb üzemanyagárak ellen védekezni, ezzel nem mindenki él, és hosszú távon nem is lehet teljesen függetlenedni a piaci folyamatoktól. Az utasforgalom és a kapacitások már közelítik a járvány előtti szinteket a világban, de az eredményesség még messze elmarad. Megnéztük, hogy mit mutatnak a fundamentumok, érdemes-e már kihasználni az árfolyameséseket vételekre.

Nyomás alatt a légitársaságok Nyomás alá kerültek az elmúlt hónapokban a légitársaságok részvényei világszerte annak ellenére, hogy a forgalom alapján erős nyári szezont tudhatnak maguk mögött, a jegyárak is emelkednek és voltak olyan szereplők, akik rekordprofitokról számoltak be. A nyár eleje óta több papír, például az amerikai Jetblue Airways, a magyar alapítású...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái