Előfizetői tartalom

Az élelmes befektetők duplázhattak a Magyar Telekomon

A Magyar Telekom elmúlt hetekben, sőt valójában az elmúlt egy évben bemutatott brutális emelkedése nagyon beszédes sztori arról, miért jó aktívan gondolkodni a befektetéseinkről. Többek között a magyar részvényekkel, így a Magyar Telekom papírjaival is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Tavaly októberben a Magyar Telekom árfolyama közel évtizedes mélypontot ütött, a részvényárfolyam 274 forintig süllyedt. Ebben akkor már szerepet játszott hazánk iránti befektetői bizalom drasztikus megingása, amelyet a forint mélyrepülése talán mindennél jobban mutatott. Az ország a devizaválságot elkerülte, elsősorban az energiaárak jelentős korrekciójának köszönhetően. Aki akkor bátor volt, miközben mások féltek, komoly hozamot tudott elérni.

A hazai távközlési cég árfolyama a napokban meghaladta az 525 forintot. Tekintve, hogy időközben a cég fizetett 30 forint osztalékot részvényenként, ez azt jelenti, hogy az élelmes befektetők duplázhattak a Magyar Telekomon kevesebb, mint egy év leforgása alatt. Tehát nem egy Apple vagy egy Tesla volt az elmúlt egy év egyik legjobb befektetése, hanem egy unalmasnak gondolt, hazai telekommunikációs sztori. 

A Telekom-rally mögött számos ok húzódik, a legtöbb azonban olyan fundamentum, amelynek a valós hatásait még nem is láttuk igazán.  A sokéves mélypontokról látott első visszapattanás a hazai makrokockázatok kiárazódásának köszönhető, a hazai hozamok és a forint árfolyamának normalizálódása minden hazai eszközre pozitívan hatott a tavalyi év végén.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés