Előfizetői tartalom

Nobel-díjat kapott Karikó Katalin és Drew Weissman

Portfolio
A Svéd Királyi Tudományos Akadémia döntése értelmében a 2023. évi fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak ítélték oda a módosított nukleozidokkal kapcsolatos felfedezéseikért, amelyek lehetővé tették a Covid-19 elleni hatékony mRNS-vakcinák kifejlesztését. Karikó Katalin még a hír megjelenésének napján megszólalt a kitüntetéssel kapcsolatban.

A kiadott közlemény szerint a két Nobel-díjas felfedezései döntő fontosságúak voltak a Covid világjárvány elleni vakcinák kifejlesztésében. Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 02. Karikó Katalin a Nobel-díj elnyeréséről: Amikor felhívtak, azt gondoltam, viccelnek velem 2023. 10. 02. Először szólalt meg Karikó Katalin a Nobel-díj elnyerése után! A díjazottak úttörő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés