Előfizetői tartalom

Milliárdokat lapátolnak le a magyarok bankszámláiról, gyorsan hízik a probléma

Ismét nagyot emelkedett az elektronikus pénzforgalomban elkövetett sikeres visszaélések értéke: a csalók hazai kibocsátású kártyákkal egyetlen negyedév alatt közel 2 milliárd forintot, átutalásokkal pedig 5 milliárd forintot loptak el az ügyfelektől – derül ki az MNB második negyedéves statisztikáiból. Nem véletlen, hogy az MNB nemrégiben a csalásokkal kapcsolatos ajánlást adott ki a pénzintézeteknek, ugyanis még idejében szeretnék elejét venni annak, hogy a probléma elszabaduljon.

Banking Technology 2023 A banki kiberbiztonsággal, a csalások témakörével is foglalkozunk november 7-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Átutalásos visszaélések Az elmúlt negyedévben csaknem 5 milliárd forintnyi sikeres csalást hajtottak végre a nem kártyás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés