Előfizetői tartalom

Felerősödtek a spekulációk - Már látszik a fény az alagút végén Kínában?

Csapnivaló gazdasági teljesítmény, fokozódó ellentétek a Nyugattal, és egyre nagyobb bizonytalanság. Leginkább ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni az elmúlt hónapok eseményeit Kínában, amely igencsak megtépázták a legnépszerűbb kínai részvényeket is. Az elmúlt napok eseményeit követően azonban könnyen lehet, hogy hamarosan már megláthatják a fényt az alagút végén a befektetők, ugyanis egyes források szerint a hatóságok hamarosan fokozhatják a tőzsde felkarolására tett erőfeszítéseiket. Ennek apropóján megnéztük, hogy az elmúlt hónapok zuhanását követően milyen lehetőségek lehetnek a kínai részvénypiacon. Többek között a nemzetközi részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Itt a változás szele?

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Kína állami vagyonkezelő alapja 2015 óta először növelte részesedését a legnagyobb kínai bankokban, ezzel felerősítve azokat a spekulációkat, hogy a hatóságok fokozhatják az elmúlt években gyengélkedő tőzsde felkarolására tett erőfeszítéseiket. 

Az állami tulajdonú Central Huijin Investment a szerdai bejelentések szerint mintegy 65 millió dollár értékben vásárolt részvényeket a "kínaiBig Fournak" is nevezett bankokban - ide tartozik a Bank of China, az Agricultural Bank of China, a China Construction Bank és az Industrial and Commercial Bank of China bankokban. Az 1,4 ezer milliárd dolláros China Investment részét képző Huijin a részesedések további növelését tervezi következő hat hónapban. 

Egyre több kínai közgazdász és fedezeti alap kéri a kormányt, hogy közvetlenül avatkozzon be egy stabilizációs alap segítségével a kínai részvénypiacon, egy ilyen megoldástól azonban a hatóságok a 2015-ös piaci összeomlás óta eddig tartózkodtak.  

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Nehéz helyzetben a kínai gazdaság
  • Állami beavatkozás jöhet a tőzsdéken?
  • Hogyan befolyásolják a gyenge gazdasági adatok az egyik legnépszerűbb kínai cég árfolyamát?
  • Mit mondanak az elemzők?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés