opus tigaz
Üzlet

Mi jön az árfolyam száguldása után? - Új elemzés érkezett az Opusról

Portfolio
Jelentősen megemelte az Opus részvényeire vonatkozó célárfolyamát az Equilor elemzője, a modellfrissítés után az új 12 havi célára 423 forint, ami a tegnapi záróárfolyamhoz képest 9 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az ajánlás jelenleg tartás.

Az első féléves eredményeket követően frissítette Opus-modelljét az Equilor elemzője. A részvényekre vonatkozó célárát jelentősen megemelte, míg áprilisban 232 forintos célárat fogalmazott meg az elemző, míg most 423 forint a friss célár.

Ajánlását viszont az akkori vételről tartásra módosította.

Az értékeltségre két tényező hat, az egyik a kamatkörnyezet változása, ami a tőkeköltségben tükröződik, a másik pedig az egyes szegmensekre vonatkozó várakozások felfelé módosítása az első féléves eredmények tükrében - áll az elemzésben.

Az elemzés kiemeli, hogy a részvények árfolyama figyelemre méltó emelkedést mutatott május óta, amit a pénzügyi eredmények javulása mellett a saját részvény visszavásárlási program is táplált. Miután a saját részvény vásárlások elérték a kihirdetett 1 milliárd forintos keretösszeget, a társaság újabb 2 milliárd forintos saját részvény visszavásárlást hirdetett meg jövő februárra.

Az Equilor elemzője szerint ez a bejelentés erős jelzést küldött a piaci szereplőknek az Opus jövőbeli teljesítményével kapcsolatos várakozásaikról. Az elmúlt hónapokban a részvények tőzsdei forgalma felpörögött az árfolyam jelentős emelkedése mellett, jóval meghaladva azt az összeget, ami a vállalat saját részvény vásárlásainak tulajdonítható.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

bull bear medve bika tőzsde
pfizer vakcina gyógyszergyártó
szélerőmű
szijjártó péter coca-cola
német tanulás diák
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde