Előfizetői tartalom

Magyarországon építhet gyárat az autóipar új királya

Lapértesülések szerint Magyarországon építhet autógyárat a világ vezető konnektoros elektromos autógyártója, a BYD. A vállalat Kínában már a legnagyobb, célja pedig az, hogy globálisan is terjeszkedjen, az európai hódításban kulcsszerepe lehet a vállalat új üzemének, ami akár Magyarországon is felépülhet. Megnéztük, hogy mit érdemes tudni a BYD-ról, ami buszgyártással már jelen van itthon, aminek az elektromos autóit október közepe óta lehet kapni Magyarországon, és aminek a kínai üzemét nemrég Orbán Viktor is meglátogatta.

Több, mint autógyártó A BYD-t 1995 februárjában alapították, akkor még a fő fókusz az Ni-Cd akkumulátorok gyártásán volt telefonokhoz, majd egy évvel később már lítium-ion akkumulátorokat gyártott a cég. 2000 előtt Európában és az USA-ban is volt fióktelepük, majd 2002-ben bevezették a Hongkongi tőzsdére a cég részvényeit. Ugyanúgy 2002-ben a BYD felvásárolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés