Előfizetői tartalom

A mélybe zuhanhatnak az olaj- és gázárak

A Nemzetközi Energiaügynökség egyebek mellett az olaj, a földgáz, a napelemek és az elektromos autók árának következő évtizedekben valószínűsíthető alakulását is vázolja a napokban megjelent éves jelentésében. E szerint gyakorlatilag minden energiahordozó és az energiaátmenet szempontjából kulcsfontosságú technológia árában további jelentős csökkenés várható 2030-ig, majd 2050-ig, és minél inkább a kibocsátáscsökkentést elősegítő intézkedések történnek, annál meredekebb lehet az áresés.

Az energiagazdaság napjainkban zajló átalakulásának további pályája erőteljesen befolyásolja azt, hogy a jövőben mekkora fosszilis energiahordozó árakkal és villamosenergia-termelési költségekkel számolhatunk, valamint az egyéb kulcstechnológiák költségeit is. Az árak és költségek pedig elsősorban a beruházásokon keresztül maguk is alakítják az energiaátmenetet, vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés