Előfizetői tartalom

Kiszámolta a sztárközgazdász, mennyit érhet a Tesla

A Tesla híres arról, hogy megosztja a befektetőket és az elemzőket, jellemzően elég vegyesek a cégre szóló elemzői ajánlások, a célárak között pedig nagy szórás van. Ez utóbbi részben annak tudható be, hogy nagy potenciál van a cégben, azonban nehéz megbecsülni hogy például az önvezető autózásnak mikor, és mekkora hatása lesz az autóiparra, valamint milyen átalakuláshoz fog vezetni. Aswath Damodaran, a New York-i Egyetem professzora legfrissebb blogposztjában értékeli a vállalatot, nagy hangsúlyt fektetve többek között a potenciális robotaxi-üzletágra, a Cybertruck indulására, valamint a cég általános autóipari növekedési potenciáljára.

Beütött a valóság A vállalat negyedéves gyorsjelentéseivel kezdve, Damodaran azt írja, hogy idén az első, 2023. januári gyorsjelentés volt az egyetlen, ahol felülmúlta a cég a várakozásokat EPS-szinten. Az áprilisi jelentés megfelelt a várakozásoknak, a júliusi és az októberi jelentés pedig elmaradt azoktól. Viszont az egy részvényre jutó eredmény mögött sok egyéb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés