Előfizetői tartalom

Durva céláremelés érkezett a Telekomra, 60 százalékkal többet érhet a részvény

Portfolio
Frissítette Magyar Telekom-modelljét a Concorde elemzője a cégnél várható eredménynövekedésre, valamint a közműadó meglepetésszerű visszavonására reagálva, aminek eredményeként drasztikusan, a korábbi 600 forintról 950 forintra emelte a részvényekre vonatkozó célárát. Az új célár a pénteki záró árfolyamhoz képest több mint 60 százalékos felértékelődési potenciált jelent, ennek megfelelően az elemző vételre ajánlja a Telekom részvényeit.

Jelentősen megemelte a Magyar Telekom részvényeire vonatkozó célárát a Concorde elemzője, miután felülvizsgálta a vállalatra vonatkozó modelljét. a friss célár 950 forint, ami több mint 60 százalékos felértékelődési potenciált jelent, és vételre ajánlja a Telekom részvényeit.

A 2023-as, 2024-es és 2025-ös évre sorrendben 81, 115 és 140 milliárd dolláros nettó profitot vár a Concorde elemzője, jövőre 12 százalékos inflációkövető áremelést feltételezve. Ez részvényenként 88, 122 és 153 forintos eredménynek felel meg. Az elemző alacsonyabb részvényszámmal kalkulál a vállalatnál folyamatban lévő sajátrészvény-visszavásárlások miatt, így a teljes részvényesi készpénz-visszajuttatás részvényenként 61, 86, és 108 forint lehet, ami 10,9%, 15,1 és 19% hozamot jelent az elemző szerint, ha a menedzsment által megcélzott sáv közepével számolunk, ami kimondja, hogy a módosított nettó eredmény 60 − 80 százalékát fizeti ki a vállalat a részvényeseknek.

eps roe mtel

A múltban az előfizetői bázis bővülése volt a bevételnövekedés hajtóereje, most az árazáson a sor – olvasható az elemzésben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés