Előfizetői tartalom

Tovább szakad az olajár − Mi áll a háttérben?

Portfolio
Múlt hét végén a Portfolio is beszámolt róla, hogy Szaúd-Arábia és Oroszország év végéig meghosszabbítja az önkéntes olajtermelés-csökkentést. A piaci szereplők úgy tűnik, hogy nem kifejezetten aggódnak a lépés miatt, ahogy a közel-keleti feszültséges miatt sem, hiszen szerdán délutánra már közel 4 hónapja nem látott szintre esett az olaj világpiaci ára. Az áresés hátterében ezúttal a kereslettel kapcsolatos aggodalmak állnak: úgy tűnik, hogy Kína után Amerikában is igencsak mérséklődhet a kereslet.

Az esés azután gyorsult be, hogy kedden az Amerikai Energiaügynökség (EIA) módosította korábbi 100 hordós napi keresletnövekedésről szóló előrejelzését, várakozásaik szerint már az idén napi 300 ezer hordóval csökkenhet az amerikai kereslet. Ezt igazolják az American Petroleum Institute adatai is, amelyek az előző héten mintegy 12 millió hordós készletnövekedésről számoltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés