Előfizetői tartalom

Megnéztük a Mol Lítium-Projektjét

Az előzetes várakozásokat megerősítve a Mol nyáron bejelentette, hogy lítium kitermelésébe kezd. A projekt előkészítése 2019-ig nyúlik vissza, most pedig ott tartunk, hogy a cég talált a lítiumkoncentráció szempontjából ígéretes kutakat, így a próbaüzem várhatóan jövőre elkezdődhet Pusztaföldváron. A technológiai háttérről és az üzleti lehetőségekről beszéltek a vállalat vezetői a projekt helyszínén.

Idén augusztusban Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a térségben, Pusztaföldváron jövőre próba lítium-kitermelést indítanak, hiszen vannak olyan hazai kutak, amelyekben olyan a koncentráció, hogy érdemes lehet megpróbálni a mélyvízből történő leválasztásos technológia alkalmazását. A Lítium-Projekt még gyerekcipőben jár, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés