FONTOS Itt az új történelmi rekord a lakossági hiteleknél, a cégeknek viszont nem jött be a kormány húzása
 
Előfizetői tartalom

Összejött hajnalra a nagy brüsszeli alku, ami az orosz és az amerikai gáznak is ütést jelent

Hajnalig gyúrták egymást az Európai Parlament és a tagállamokat tömörítő Tanács delegációi és végül megállapodtak az energiaszektorra vonatkozó szigorúbb metánkibocsátási és nyomon követési szabályrendszerről – derült ki a Tanács sajtóközleményéből. Az új szabályoknak globális hatása lesz, hiszen 2030-tól az EU-ba importált, viszonylag magas metánintenzitású amerikai, orosz és algériai földgázra is maximális értékeket írnak elő.

Arról, hogy jókora szigorítás készül Brüsszelben a 2021-es eredeti metánkibocsátás csökkentési stratégiához képest, mert az importált (cseppfolyósított) földgázra, illetve kőolajra is érvényes korlátokat határoznak meg, egy kiszivárgott anyag alapján már írtunk a minap, ma hajnalra pedig a társjogalkotó Európai Parlament és Tanács delegációi meg is állapodtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés