Előfizetői tartalom

Elképesztő rekord dől meg idén a magyarországi naperőműveknél

November elejére 5500 MW fölé ugrott a magyarországi naperőművek beépített kapacitása – derült ki a MAVIR friss adataiból. Ez azt jelenti, hogy idén az első tíz hónapban együttesen már közel 1500 MW-tal nőtt a kapacitás, „így szinte teljes bizonyossággal több mint másfélszeresen múlja majd felül a tavalyi rekordévben elért gyarapodást” – emelte ki az Energiaügyi Minisztérium a csütörtöki Facebook-posztjában.

A mostanra elért 5500 MW-on belül az ipari naperőművek kapacitása közel 3300 MW, a háztartási méretű napelemes rendszereké pedig több mint 2200 MW, és a 2030-ra tervezett 200 ezer háztartási erőmű helyett már most 245 ezer darab üzemel. A további kapacitásnövekedést két közelgő pályázat is segíti majd: A lakossági szegmens számára jövő januárban indul a naperőművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés