Előfizetői tartalom

Hajmeresztő pletykák keringenek: miért rúgták ki a cégvezért, aki szerint világvégéhez vezet a mesterséges intelligencia?

A technológiai világ egy éve rajong a ChatGPT-ért, amely generatív AI megatrendet robbantott be a világon. Péntek este óta azonban a Szilícium-völgy attól hangos, hogy a techtrendeket meghatározó megmondóembert, a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI vezérigazgatóját miért rúgta ki váratlanul és nyersen az igazgatótanács. Összefoglaltuk, mit tudunk eddig Sam Altman hirtelen kirúgásának körülményeiről, milyen találgatások keringenek a menesztéséről, és felidéztük néhány vad kijelentését is az OpenAI exvezérének.

A váratlan közlemény Az OpenAI pénteken váratlanul jelentette be, hogy Sam Altman többé már nem a társaság vezérigazgatója. A Szílicium-völgyi startup egy évvel ezelőtt tette elérhetővé a ChatGPT generatív AI modelljét a széles közönség számára, amivel valóságos AI-boomot indítottak el, és a techvilág egyik központi szereplőjévé léptek elő. Altman távozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés