Előfizetői tartalom

Ők írják a következő évtized meghatározó sztoriját - Ha lemaradsz, kimaradsz!

Tovább dübörög a mesterséges intelligencia őrület a tőzsdéken, az pedig már most nyilvánvaló, hogy az AI-forradalom legnagyobb nyertese a chipgyártók közül az Nvidia. A vállalat a harmadik negyedévben is mondhatni simán megfelelt a toronymagas elvárásoknak, ami a részvényárfolyamban is tükröződik. Olcsó vagy drága az Nvidia? Hogyan vélekednek az elemzők? Van élet az Nvidián túl is? Mibe fektessenek azok, akik lemaradtak az idei raliról? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio következő Signature Klubján! Információ és jelentkezés

Mi történt mostanában az Nvidiával?

Tegnap tette közzé legfrissebb negyedéves gyorsjelentését az Nvidia: bár a cég árbevétele és profitja is messze meghaladta a várakozásokat, valamint az előrejelzése is magasabb volt a Wall Street prognózisánál, mégis negatív volt az árfolyamreakció. A chipgyártó ugyanis figyelmeztetett, hogy az új amerikai exportkorlátozások miatt a negyedik negyedéves kínai eladásai jelentősen vissza fognak esni, ráadásul a hosszabb távú hatásokat egyelőre nem tudja megbecsülni a cég.

Ezen felül nyugodtan kimondható, hogy az Nvidia a tavaly év végén berobbant AI-forradalom zászlóshajója, ezért

a mesterséges intelligencia területén felmerülő bizonytalanságok és esetlegesen kedvezőtlen kilátások befolyásolhatják a befektetési döntést

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés