Előfizetői tartalom

Itt vannak a 4iG legújabb számai: folytatódik a növekedési sztori

Portfolio
Jelentős növekedésről számolt be a 4iG a harmadik negyedévre mind az értékesítési bevétel, mind az EBITDA tekintetében az előző év azonos időszakához képest csütörtökön, zárás után közzétett gyorsjelentésében. A növekedés motorja az év elején felvásárolt Vodafone, valamint a 2022 első félévéig lezárt akvizíciókkal megszerzett vállalatok eredménynövekedése volt.

Az elmúlt években a 4iG Csoport jelentős átalakuláson ment keresztül, egy hazai IT-szereplőből a régió egyik vezető konvergens infokommunikációs csoportjává vált, piaci pozíciókat szerzett és markáns jelenlétet alakított ki Közép-Kelet Európában, valamint a Nyugat-Balkánon. 2023 elején felvásárolta a Vodafone Magyarországot, emellett az elmúlt évben lezárt stratégiai akvizíciók is jelentős hatást gyakorolnak a vállalatcsoport 2023-as számaira. A 2022 első félévéig megszerzett társaságok teljesítményének eredményhatásai (Antenna Hungária, albán leányvállalatok) ugyanis 2023-ban jelennek meg teljes egészében a 4iG Nyrt. IFRS szerinti konszolidált beszámolójában.

A 4iG módosította 2022 harmadik negyedévének számait, a cég gyorsjelentése szerint az üzleti kombinációk standard szerinti vételár allokáció, illetve a cégcsoport számviteli politikájának változásából eredő hatások figyelembevételével került újramegállapításra a 2022. harmadik negyedévre vonatkozó konszolidált átfogó jövedelemkimutatás, pénzügyi helyzetre vonatkozó kimutatás, cash flow kimutatás és a saját tőkét prezentáló kimutatás. Több akvizícióból eredő vételár allokáció hatását a korábbi bázisidőszaki pénzügyi kimutatások nem tartalmazták (ONE Crna Gora, DIGI, ALBtelecom, One Telecommunications).

Az eredmények

A harmadik negyedéves bevétel 159,8 milliárd forintra rúgott, ami több mint a duplája az egy évvel ezelőtti szintnek, míg az év első három negyedévében 448,9 milliárd forintot tett ki, ami szintén a kétszerese a bázisidőszakinak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés