Előfizetői tartalom

Alaposan megrántották a bitcoint - Mi folyik itt?

A bitcoin idén először átlépte a 40 000 dollárt, miután felerősödtek az első amerikai spot bitcoin ETF jóváhagyásával, valamint a lehetséges amerikai kamatcsökkentésekkel kapcsolatos várakozások. Utoljára tavaly áprilisban járt a mostani szinteken a bitcoin árfolyama, de az ethereum is közel másfél éves csúcson van.

Meglódult a bitcoin

A bitcoin árfolyama jelentősen emelkedett a hétvégén, és hétfőn is 4 százalékos pluszban van, így mostanra idén először átlépte a 40 000 dolláros szintet. Ez azt jelenti, hogy a világ legnagyobb piaci értékű kriptoeszköze 2022 áprilisi szintre került - éppen a TerraUSD nevű stablecoin összeomlása előtt volt ezen a szinten. Év eleje óta a bitcoin árfolyama 151 százalékot emelkedett.

btcusd1004

A második legnagyobb kriptopénz árfolyama múlt péntek óta közel 7 százalékot emelkedett, tavaly május óta nem látott szintre.

eth1204

A fontosabb tőkepiaci eszközök közül a bitcoin a narancslé mellett messze a legnagyobb árfolyamemelkedést tapasztalta idén.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés