Előfizetői tartalom

Mutatunk egy baromi olcsó részvényt, amiben most indulhat a rakéta

Miközben a vezető részvénypiacokon nagy a rali, a fontosabb részvényindexek közül egyre több a történelmi csúcs közelében áll, vannak lemaradó szektorok, és azon belül egészen durván szétütött részvények, utóbbiakból mutatunk most egyet.

Nyomás alatt az autógyártók és a részvényeik

Több cikkben is beszámoltunk már az elmúlt hónapokban arról, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek az autógyártók, kezdve a szigorodó károsanyag-kibocsátási szabályoknak való megfeleléstől az elektromobilitásra való áttérésen keresztül a gombamód szaporodó konkurenciáig.

Természetesen a tőzsdén is nyomokat hagynak ezek a folyamatok, ezért is láthatjuk azt, hogy miközben a vezető amerikai vagy európai részvényindexek egyre közelebb kerülnek történelmi csúcsukhoz, az autógyártók részvényei nem teljesítenek fényesen.

Csak néhány példa: a BMW és a Mercedes árfolyama közel 20 százalékkal áll lejjebb, mint a történelmi csúcs, de a General Motors és a Volkswagen árfolyama több mint 50, a Renault és a Ford árfolyama pedig már több mint 70 százalékkal marad el a historikus rekordtól.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés