Előfizetői tartalom

Új világ jön az életbiztosításoknál: ennek az innovációnak minden ügyfél örülhet

Komoly változásokat hozhat a biztosítási piacon a pénzmosási törvény módosítása: a javaslat szerint a biztosítóknak jövő nyár közepétől kötelező lesz digitális azonosítást bevezetniük az ügyfeleik számára a törvény hatálya alá eső termékek esetében. Míg a bankszektorban már évek óta léteznek ezek a megoldások, a biztosítók nagy részének azonnal lépnie kell, hogy időben befejezzék a fejlesztést. Ha nem csupán a kötelezettség kipipálása lesz a cél, a biztosítók hatékonyabb működésével érdemi fejlődés indulhat el a digitalizáció irányába az életbiztosításoknál is.

Meghirdettük a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciáját, érdemes mielőbb regisztrálni a február 27-ei rendezvényre!

Fontos változás áll a küszöbön

A jogalkotói szándék (ami a Digitális Állampolgárság Programban is tetten érhető) és a piaci trendek is egy irányba, a biztosítási biznisz digitalizációja felé mutatnak. Január elsején lép hatályba a tervek szerint a Pmt.-t (a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényt) módosító javaslat. A javaslat digitális ügyfélazonosítással kapcsolatos rendelkezése 2024. július 1. napján lépne hatályba, értelmében

jövő nyár közepétől a Pmt. alá eső termékek esetében minden biztosítónál kötelező lesz a digitális ügyfélazonosítás biztosítása, ha az ügyfél azt szeretné választani a személyes helyett.

A módosító javaslat első verziója szerint a kötelezettség már január elsején életbe lépett volna, ám úgy tudjuk, a szektorral történt egyeztetések hatására gyorsan kitolták fél évvel a határidőt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés