Digitális eszközökkel támogatja a 4iG a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját (x)
Üzlet

Digitális eszközökkel támogatja a 4iG a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját (x)

Portfolio
A 4iG Csoport kiemelten fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését és a jövő digitális nemzedékének támogatását, a társaság igazgatósága ezért döntött úgy, hogy az ünnepi időszakban támogatást biztosít a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának szakellátási, kutatási, valamint oktatási tevékenységéhez. Az Intézet Magyarország vezető gyermekgyógyászati intézménye, amely nemzetközileg is elismert kutatási eredményekkel rendelkezik. A Klinikán évente 120 ezer gyermeket látnak el. Az intézményben emellett 1400 orvostanhallgató képzése is zajlik, illetve a hallgatóknál is nagyobb létszámban fogadnak egészségügyi szakdolgozókat gyakorlati képzésen.

A 4iG Csoport vezérigazgatója, Fekete Péter december 13-án adta át a vállalatcsoport 50 millió forint értékű adománylevelét, illetve a vállalatcsoport eszköztámogatását a Semmelweis Egyetem rektorának, Dr. Merkely Bélának, valamint az Egyetem rektorhelyettesének és a Gyermekgyógyászati Klinika Igazgatójának Dr. Szabó Attilának.

adományfa

„⁣A 4iG tagvállalatai számos sikeres projektet vittek végbe az elmúlt években a hazai egészségügy digitalizációjában.⁣ ⁣ Bízunk benne, hogy a vállalatcsoport által biztosított eszközök és szolgáltatások közvetlen és közvetett formában is hozzájárulhatnak az intézetben zajló gyógyító munkához. Hiszünk abban, hogy a jövő nemzedéke a legfontosabb befektetés⁣.” – mondta az adománylevél átadásakor Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

Az adományozással a 4iG Csoport a Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utcai és Tűzoltó utcai részlegeit

  • informatikai eszközökkel és szolgáltatásokkal,
  • az intézményben zajló kutatási munkát, betegirányítást segítő digitális eszközökkel,
  • a kutatási munkában és a gyermekellátásban használt VR eszközökkel

támogatja, emellett a 4iG részt vesz egy új digitális oktatócentrum kialakításában is, ahol az orvos- és medikusképzés mellett a tartós otthoni ellátást igénylő gyermekek szüleinek képzése is zajlik majd jövő évtől. Az anyagi és eszköztámogatás mellett a cégcsoport munkavállalói önkéntes munkájukkal is segítették a Klinika karácsonyi készülődését.

4iG_Semmelwies_adománylevél

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy az adományként kapott digitális eszközök, hardverek a betegellátást és az orvosegészségtudományi oktatást is segítik. A felszereléseket a diagnosztikában, a terápiában, a betegek oktatásában és a távfelügyeletben is hasznosítják majd. „⁣A Semmelweis Egyetem kiemelkedően teljesít a betegellátásban, az oktatásban és a kutatásban is Közép-Európa vezető egyeteme. Mindhárom területen a digitalizáció a jövő útja.⁣” – hangsúlyozta az egyetem rektora.

Hogyan segíti a VR a klinikai kutatásokat?

A klinika kutatócsoportja aktívan keresi a technológiai újdonságok felhasználási lehetőségeit a gyermekgyógyászatban. A csoport kimutatta, hogy a virtuális valóság segít enyhíteni a súlyos beteg gyermekek kezeléseinek pszichológiai hatásait. Az ilyen speciális igényekre tervezett játékok és szoftverek fejlesztésében segít a VR felszerelés.

A klinika másik fontos kutatási iránya a gyermekek MR vizsgálatokra történő felkészítése: Maga a vizsgálat fájdalommentes, azonban megterhelő és ijesztő lehet a fiatal páciensek számára. A VR abban segíthet, hogy a virtuális élmény segít egy hozzászoktatási folyamat felépítésében, mely csökkenti a vizsgálattal járó stresszt a betegeknél.

A 4iG által most átadott virtuális valóság felszerelések ezeket a kutatásokat segítenek felgyorsítani.

Az eszközök adományozása mellett a cégcsoport munkavállalói önkéntes munkájukkal is támogatják az intézményt.

Az önkéntes program résztvevőinek szerepét a klinikával történő egyeztetés mentén, az intézmény szükségletei alapján jelölik ki. Eddig két alkalommal, novemberben és decemberben kollégáik karácsonyi díszeket készítettek, majd ezekkel dekorálták az intézmény Bókay és Tűzoltó utcai épületeit, ezzel csempészve ünnepi hangulatot a betegek és a dolgozók életébe.

(x)

Címlapkép forrása: CZERKL GABOR

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
gazprom oroszország