Előfizetői tartalom

Újraosztják a lapokat, alapjaiban változnak meg az erőviszonyok az autóiparban (TOP 10 sztori - 5.)

Nagyon izgalmas időszakában van az autóipar, masszív kihívásokat és átalakulást hoztak a globális elektrifikációs törekvések, melyek árnyékában egy új globális szereplő kezdett el felemelkedni. A kínai vezetés nagyon jól felismerte az autóiparban kínálkozó lehetőséget és szálkásra gyúrta nemzeti bajnokait, amelyek először a hazai piacukon vették át az irányítást, majd az idei évben már elég erőteljesen a globális törekvéseikre fókuszáltak. Ráadásul az előrejelzések abba az irányba mutatnak, hogy ez még csak a kezdet és a következő 5-10 évben jelentősen átalakíthatják a globális autóipari erőviszonyokat a kínaiak. Ráadásul európai terveikben nagyon úgy néz ki, hogy Magyarország is fontos szerepet kaphat.

Lehetőség az átalakulásban Néhány évvel ezelőtt még keresve is alig találtunk kínai autót a magyar, vagy akár az európai piacon, ha lemegyünk az utcára főleg német, francia, amerikai, dél-koreai vagy japán autók jönnek velünk szembe. A köztudatba az olyan márkák, mint a BYD, a Nio, vagy az Xpeng csak az elmúlt években kezdtek el beszivárogni, ezek is elsősorban csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés