Előfizetői tartalom

Itt a lista: ezekkel a légitársaságokkal a legbiztonságosabb most repülni

Portfolio
Mint minden év elején, idén is kihirdette a legbiztonságosabb légitársaságok listáját az AirLinesRatings.com. Az eredmények érdekessége, hogy a rangsort sok éven át vezető ausztrál Qantast letaszította a trónról az új-zélandi légitársaság, a Wizz Air pedig bekerült a top 5 közé a diszkont légitársaságok listáján.  

Az AirlineRatings.com az értékelés során számos tényezőt vesz figyelembe, mint a súlyos balesetek, a közelmúltban bekövetkezett halálos balesetek száma, a légiközlekedés irányító és iparági szerveinek ellenőrzései, a nyereségesség, az iparág vezető biztonsági kezdeményezései, a pilótaképzés szakértői értékelése és a flotta életkora.

Kis előnnyel, de átvette idén az első helyet az Air New Zealand a világ legbiztonságosabb légitársaságainak listáján a Qantastól, amely sok éven át őrizte vezető pozícióját. A Qantas megítélését ronthatta az év során a negatív sajtóvisszhang a járattörlések és a jegyeladási botrány miatt, ami fogyasztóvédelmi eljáráshoz, és a vezérigazgató távozásához vezetett. Az Air New Zealand kapcsán az AirlineRatings.com kiemelte, hogy a légitársaság számtalan díjat nyert, és a biztonság széles spektrumában kiemelkedő teljesítményt nyújtott, példaként említve, hogy a legnehezebb időjárási körülmények között tevékenykedik, amelyek próbára teszik a pilóták képességeit. Wellington például a világ egyik legszelesebb repülőtere, Queenstown pedig hatalmas navigációs kihívást jelent.

Jól szerepeltek a közel-keleti légitársaságok is a listán, az európai légitársaságok közül pedig a Finnair végzett az élen.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés