Előfizetői tartalom

Így vette el a Tesla koronáját a Magyarországra készülő kínai gigacég

A Magyarországra készülő BYD a tavalyi év végén megelőzte Teslát, mint a világ legnagyobb elektromos-autógyártója a teljesen elektromos autók tekintetében (plug-in hibridekkel együtt már eddig is első volt). Ez kisebb pofon Elon Musknak, aki egy korábbi interjúban gyakorlatilag kinevette a céget és arról beszélt, hogy a BYD Kínában a túlélésért küzd. Egy évtized alatt viszont nagyot fordult a világ, nemhogy a túlélés, hanem a nemzetközi terjeszkedés van napirenden, amiben a Magyarországnak kulcsszerep jut, hiszen december második felében bejelentették, hogy Szegeden húz fel autógyárat a BYD. Megnéztük, hogyan jutott el idáig a cég.

Musk ezt most elnézte

2011-ben Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója kinevette a BYD-t, amikor felmerült, hogy kínai cég valaha is fenyegetést jelenthetne a vállalatára.

Láttad az autójukat? Nem hiszem, hogy különösebben vonzó lenne, a technológia nem túl erős. És a BYD-nek mint vállalatnak elég komoly problémái vannak a hazai terepén, Kínában. Szerintem arra koncentrálnak, és joggal, hogy ne haljanak meg Kínában

- fogalmazott Musk az alábbi interjúban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés