Előfizetői tartalom

Vízválasztóhoz ért a kriptopiac - Innen indul a rakéta?

Kritikus nap előtt áll a kriptopiac, ugyanis szerdáig kell döntést hoznia az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek az első spot piaci bitcoin ETF-ről. Az eseménnyel kapcsolatos várakozások határozták meg elsősorban a kriptopiaci mozgásokat az elmúlt hónapokban, melyek során a bitcoin és más kriptoeszközök árfolyama jelentősen felértékelődött. Ez nem is véletlen, hiszen az ETF iránti kérelmek jóváhagyása megnyitná az utat számos befektető előtt, akik eddig különböző okokból kifolyólag nem tudtak hozzáférni a kriptopiachoz. A BTC ETF jóváhagyása ráadásul precedenst is teremthet és megnyithatja az utat egyéb termékek elfogadására vagy létrehozására.

Fontos nap előtt a kriptopiac

Gyakorlatilag órák kérdése, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elfogadja az első amerikai spot bitcoin ETF iránti kérelmet, illetve kérelmeket, amit tűkön ülve vár a piac.

A határidő január 10.

Az SEC-nek eddig kell meghoznia a döntését és egyesek szerint szerdára a felügyelet egyszerre több bejelentéssel is készülhet, hiszen nem egy ETF iránti kérelem van most a felügyelet asztalán.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés