Előfizetői tartalom

Elképesztő Telekom-célárral lepte meg a piacokat az elemző

Portfolio
Minden eddiginél magasabb, 1120 forintos célár érkezett a Magyar Telekom részvényeire – szúrta ki a Tőzsdefórum. A Telekom részvényeinek elemzői megítélése kifejezetten optimista, sorra emelték az utóbbi hónapokban a célárakat az elemzők, és jelenleg a céget követő összes elemző vételre ajánlja a papírokat.

A PKO BP elemzője jelentősen, 650 forintról 1120 forintra emelte a Magyar Telekom részvényeire vonatkozó célárát. Az elemző az áremeléseknek, a csökkenő energiaköltségeknek és az adóteher csökkenésének köszönhetően 35 százalékos EBITDA-növekedést vár 2025-re – írja a lap. Hozzátéve, hogy vonzó mutatókon kereskednek a Telekom részvényeivel, az EV/EBITDA 3,5-szörös, a 2025-ös osztalékhozam pedig 16 százalék körüli jelenleg.

Az utóbbi hónapokban sorra érkeztek a 900 forint feletti célárak a Telekom részvényeire:

  • November elején a Concorde600 forintról 950 forintra emelte a Telekom részvényeire vonatkozó célárát, vételi ajánlással, amit a cégnél várható eredménynövekedéssel és az adók kivezetésével indokolt. Az elemző szerint a vállalatnál bevezetett inflációkövető áremelés „game changer”, és az energiaköltségek csökkenhetnek, ami segíti az eredménynövekedést. Mindeközben a Telekom részvényei alacsony árazási szinten forognak.
  • December elején a Woodfrissítette Telekom-modelljét, a harmadik negyedéves gyorsjelentésre reagálva, vételi ajánlás mellett a korábbi 546 forintról 969 forintra módosította a részvények célárát.
  • Januárban az Erstevitt véghez komolyabb céláremelést, az elemző múlt héten a korábbi 668 forintról 910 forintra módosította a célárat, vételi ajánlás mellett. Az Erste elemzője szerint a befektetési sztori fontos eleme a magyarországi tarifaindexálás, aminek köszönhetően 2024-ben egyszámjegyű inflációs környezetben kétszámjegyű áremelést hajthat végre a vállalat. Az elemző a korábbinál magasabb eredménnyel és osztalékkal számol, amit a tarfiaemelések mellett a költséginfláció normalizálódása segíthet.

A PKO BP 1120 forintos célára messze a legmagasabb célár a Magyar Telekom részvényeire, az első elemző, amely 1000 forint feletti célárat mondott be.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés